Jaha, då var det igång igen då…


Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Då var det igång igen då och den här gången är det på riktigt och inte någon en-dagars-vecka på jobbet, som det varit de senaste veckorna. Nej, nu är det 100% som gäller och jag går ut hårt med ett heldagsmöte med efterföljande middag, men första ska jag ju ta mig till jobbet.

Eftersom heldagsmötet kör på ända fram till kvällen, så passade jag på att inleda arbetsveckan med lite (ja, lite!) sovmorgon och konstigt nog, så var jag rätt så pigg när klockan ringde strax efter klockan sex. Väl nere vid tåget så slog verkligheten mig i ansiktet som en dyngsur handduk, som någon illvilligt snurrat och nu njöt av att snärta mig med. Upptåget försenat, så klart! I och för sig bara fem minuter, men det är tillräckligt för att jag ska missa pendeln i Upplands väsby, så nu ligger jag direkt en kvart efter schemat.

För att ”underlätta” för oss pendlare, så ska Stockholms pendeltåg börja köra hela vägen till Uppsala i december. Perfekt ju…eller? Slipper ju byta i Väsby och riskerar inte att missa en massa tåg…eller? Nej, inte om man bor vid nästa station norr om Uppsala, för då måste man ju nämligen byta i Uppsala i alla fall. Verkligheten kommer alltså antagligen att bli precis tvärtom, ännu sämre!

Det kommer ju knappast att gå att åka hela vägen till Uppsala på ett ”vanligt” SL-kort, utan ett saftigt tillägg blir det nog. Dessutom måste jag ju fortfarande ha kort på UL, vilket gör att det antagligen kommer bli dyrare. Sen har vi själva tågen och det går inte ens att jämföra ett pendeltåg med ett Upptåg. Det sistnämnda är så sjukt mycket bekvämare än pendeln och snart blir jag alltså tvungen att sitta på pendeln hela vägen…

Sen är det tiden det kommer ta att åka till jobbet. En försening som idag, på fem minuter, gör att jag missar ett pendeltåg och får ta nästa, som går en kvart senare, men tro inte att pendeln kommer att gå varje kvart från Uppsala, nejdå det blir halvtimmestrafik, så en försening på fem minuter från ”Träsket”, gör att jag får vänta en halvtimme i Uppsala… Som sagt, omläggningen ska vara för att underlätta för pendlare, men de skulle kanske ha tänkt ett steg längre!

Nej, nu får det vara slut med negativitet… Det är ju måndag och nästa helg har aldrig varit närmare!

Ha det bäst där ute!

Direktlänk

Inga kommentarer hittills

Posta din kommentar nu