Hur mycket väger pengar?


Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Under åren så har vi, mer eller mindre lyckat, haft en ”svärburk” där man helt enkelt får lägga en krona om man svär. Fram till för några år sen, så funkade det faktiskt riktigt bra. Både vi vuxna och Nova och Mio stoppade pliktskyldigt ner en krona varje gång en svordom slank ut. Tyvärr så har den burken även fungerat som uttagsautomat, eftersom det oftast är de enda kontanterna som finns hemma, men igår så fick jag nog på att det hela tiden nallades på vår lilla besparing, så det var bara att börja räkna och se hur mycket som fanns kvar av alla svärpengar.

Efter en bra stunds räknande, så kom jag fram till att det, trots en massa nallande, fanns kvar 5299 kronor och hur mycket jag än letade, så hittade jag inte en till krona här hemma, så det fick bli den irriterande summan, en krona ifrån en jämn hundralapp.

Nu till nästa problem! Vad gör man med 5299 kronor i mynt? Vad jag har hittat så finns det ett bankkontor som har en mynträkningsmaskin och den ligger mitt på stan. Problemet är bara att mynten väger en hel del, plus att de ligger i två ordentliga glasburkar. Efter att ha kollat på flera olika kontor, som ligger lite bilvänligare till, fick jag besked från Swedbank på Kungsgatan, att det enda kontor som har en mynträknare, är just det som ligger mitt på Stora torget. Eftersom jag skymtade en skylt om att man behövde ha ett kort, för att sätta in pengar, så frågade jag henne på Kungsgatan om det, så jag slapp bära alla pengar i onödan.

Självklart behövde man inget kort för att sätta in pengar, utan det viktiga var att man hade ett konto i banken och det har jag, så det var lugnt så här långt. Nu var det bara att börja bära de två gigantiska glasburkarna till banken. För er som undrar, så väger 5299 kronor, fördelat på 2539 stycken enkronor, 206 stycken femkronor och 173 stycken guldtior, 20 kilo och 872 gram. Utöver detta kommer sen glasburkarna, som säkert väger fem kilo styck!

När jag väl stolpade in på banken med begynnande kramp i armarna och med svetten pärlandes i pannan, så satt det naturligtvis en lapp om hur man skulle göra och punkt 1 på den väldigt byråkratiska listan var, inte helt oväntat, ”Sätt in ditt kort”. Lätt frustrerad gick jag fram till en kille i infodisken och frågade hur jag skulle göra om jag inte hade något kort, men var kund i banken.

– Ja du, då blir det svårt!

Då blir det svårt?? Betyder det att det inte går alls eller att det blir bökigare att sätta in pengarna, undrade jag då med stigande irritation.

– Ja, du måste ha ett kort för att kunna sätta in pengar!

Självklart så insåg jag rätt snabbt att det inte var lönt att ens inleda ett tjafs med den torra banktjänstemannen på andra sidan disken, utan efter att ha ifrågasatt varför deras andra kontor då säger att det viktigaste var att jag hade ett konto, så tog jag mina glasburkar och kämpade mig tillbaka till bilen igen.

Bra jobbat Swedbank!

En mindre lyckad trip in till stan alltså och pengarna ligger fortfarande kvar i glasburkarna och inte på ett konto, där man inte kan nalla av dem hela tiden!

Ha det bäst där ute!

Direktlänk

Endast 1 kommentar hittills

  1. […] flera gånger och svor säkert tillräckligt många gånger för att fylla minst en av våra “svärburkar” där hemma. Det gick till och med så långt, att jag var på väg att gå hem, eftersom […]

Posta din kommentar nu