Drevet är igång igen och det känns nästan som att pressen har tröttnat på att bara hacka på ena sidan nu och när det nu kommer en bok som kritiserar Fredrik Reinfeldts och moderaternas lednings sätt att leda partiet, så hugger de som kobror! Det är Anne-Marie Pålsson, en tidigare riksdagsledamot, som nu släpper en bok, där hon går till hårt angrepp mot ledningen i allmänhet, men också Fredrik specifikt. Hon påstår att han har utsatt sina ”undersåtar” för något så fruktansvärt som offentliga tillsägelser och sen har han tydligen också sagt åt dem att det är ledningen som bestämmer.


Fredrik ”Järnhanden” Reinfeldt…

Fy vad hemskt!! Tänk om högsta ledningen för tex Handelsbanken skulle komma på den befängda idén, att säga åt sina anställda om de tycker att de inte gör sitt jobb som de ska, eller faktiskt tänka tanken, att det är ledningen som bestämmer och inte den enskilda banktjänstemannen! Eller att butikschefen för en ICA-butik, skulle tillrättavisa sina anställda om de får för sig att lägga brödet där chipsen ska stå! Vilken fruktansvärd tanke, för de är ju bara självständiga och tänker ”utanför boxen”, eller det är kanske skillnad när det råkar vara en mer ”offentlig ledare”?

Självklart så ska alla få säga vad de tycker, men går man emot sin ledning, så får man väl också räkna med att bli ifrågasatt tillbaka och i vissa fall, även tillrättavisad, eller gäller inte det politiker?

Ha det bäst där ute!

Andra bloggar: Martin Mobergs betraktelserFlanera, Mathias Sundin, Olas tankar, Motpol, Jinge, Badlands Hyena, Mikael Persson, Norah4You, Mikael Andersson, Karlskronabloggen
Direktlänk

8 kommentarer hittills

 1. Självfallet kan det ju inte gälla för politiker som inte lyckats nå fram till de verkliga grytorna att de skall behöva tåla kritik för att de ifrågasätter det som i grunden är ett ifrågasättande av varför det inte blir som just de misslyckade vill 🙂 Eller hur???

  Sverige är fantastiskt och bara Sverige svenska politiker har…..

 2. Kan inte annat än hålla med dig! Sverige är fantastiskt på många sätt, men det finns vissa förbättringsområden… 😉

 3. Peter Anderssons @ 2011-11-29 18:06

  Det är riksdagen/riksdagsmännen som utser regeringen, inte tvärtom, din liknelse haltar alltså som en skadeskjuten häst…

 4. Klart det ska vara en klar och tydlig ledning!
  Men offentliga utskällningar (som var på tapeten) känns ju inte som rätt väg att gå. Varken inom politik, statliga bolag eller på Ica…. 🙁

 5. Riksdagsledamöter får sitt mandat från och är ansvariga inför sina väljare. Inte sin partiledning.

 6. Visst måste det vara en tydlig ledning både i partier och i företag, men om det stämmer som i de citat jag läst från boken tycker jag det gått lite väl långt.

  Sen har väl författaren numera lämnat partiet så om just dessa påståenden stämmer eller är tillspetsade vet man naturligtvis inte.

 7. […] MA | SvD | ExP | AB | Motpol | Chefspappan […]

 8. Dagens framgångsrecept: Slicka uppåt, sparka neråt.
  Fast det är inte bra för magen.

Posta din kommentar nu