Ganska smidigt trots allt trassel!

Hur tråkigt det än är att ha sumpat plånboken, så försöker jag att se någonting positivt med det hela och det enda jag kan komma på, är att jag nu är en erfarenhet rikare. Nu har jag gjort en polisanmälan och spärrat en massa kort, för första gången i mitt liv, bara en sån sak.

Det som tog tid var själva polisanmälan, men det gick väldigt smidigt och hon som tog emot min anmälan, var väldigt hjälpsam och förstående, när jag försökte scanna av min hjärna, för att komma på vilka kort jag faktiskt hade och det var inte helt lätt kan jag tala om. Sen tog jag tag i spärrande av kort och fixande av nytt körkort och jag måste faktiskt säga att det gick toksmidigt!


Förlustanmälan av körkortet…

För att anmäla förlust av körkortet, så gick jag in på Trafikverket och två klick senare, så var jag på sidan för anmälan och efter att ha fyllt i mitt personnummer och klickat på ”Fortsätt”, så var det klart. Det enda ”tråkiga” med körkortet är ju att det kostar en peng för att få ett nytt, men jag får väl skylla mig själv antar jag 🙁


Klappat och klart…

Även samtalen för att spärra korten gick väldigt enkelt och redan några timmar efter att jag pratat med Handelsbanken och spärrat mitt Visa-kort, fick jag ett mess från dem att mitt nya kort var på väg hem till mig.

Nästa samtal gick till Jet, för att spärra mitt bensinkort och det var nog det klart smidigaste av alla kort jag spärrade. Det var en helt automatiskt och när jag knappat in mitt personnummer, så fick jag frågan om jag ville ha ett nytt kort och efter ett tryck på 1:an, så var det klart… Bra där!

Nästa dyra grej med min plånboksförlust, är alla mina dykcertifikat, för efter en snabb koll på padis hemsida, så insåg jag att det skulle kosta typ 2000:- bara för att få nya plastkort! Katastrof!!


De vet vad de ska ta betalt för…

Än så länge har jag inte riktigt givit upp hoppet om att någon har hittat den och lämnat in den. Jag ska ta ett snack med diverse hittegodsställen i morgon, kan bli kul! Jag jobbar hårt på min positivitet, och har även kommit igång med träningen igen, så den här incidenten med mina kort, kanske kan leda till en uppgraderad version av Micke, version 3.0 here I come!

Ha det bäst där ute!

Direktlänk

Endast 1 kommentar hittills

  1. […] en morgon fylld av telefonsamtal till polis och diverse andra ställen, så närmade sig klockan äntligen elva och då var det dags för mig att pallra mig bort till […]

Posta din kommentar nu