Hur jävla dum får man bli egentligen? Ursäkta mitt språk, men jag blir lite smått upprörd när jag läser om Ann Linderholt och hennes inställning till den knäoperation som hon blivit erbjuden. Problemet nu är bara att tanten vägrar sluta röka, för hon är minsann ”53 år gammal, då ska inte någon komma och säga att jag ska sluta röka!”

Hon får alltså chansen att få sitt knä fixat, helt utan att det kostar henne en enda krona och den enda lilla uppoffringen hon ska göra, är att sluta dra i sig en massa gift hela dagarna. Dessutom behöver hon bara göra det några veckor innan operationen och sen ett tag efteråt, sen är det fritt fram att börja och förkorta livet igen, men nejdå! Inte ska väl hon behöva sluta och om man säger någonting till en rökare idag, så kan man räkna med att attacken kommer direkt, diskriminering!

Hon har nu alltså gjort en anmälan till Socialstyrelsen och uppenbarligen gått till tidningen, för stackars lilla tanten måste ju känna sig extremt kränkt! Tänk att hon måste prestera någonting själv. Det måste vara jobbigt!

Nej, sluta dalta med rökare, för det är ju inte bara i det här fallet som de ska behandlas speciellt

Ha det bäst där ute!

Andra bloggar: Miss Vivis, Ninas modeblogg utan mode, Mamma J, Mad World, Livet som ensam pappa, Sjubarnsmamma, Camilla Bergman Widell, Arsinoe, Marits blogg, En kopp kaffe, Aurora, Matildas blogg, Guldarmband, Sara-Johanna, Nettan, Roggans blogg, Jennies bloggeri, Callistos betraktelser, Rickard Söderberg
.
Direktlänk

10 kommentarer hittills

 1. Hur gör vi med en kriminell som kommer till akuten med en skottskada? Ska han (det brukar vara män eller pojkar) tvingas skriva på en försäkran att han ska sluta med sin destruktiva livsstil för att få vård? Återfallsrisken är ju annars rätt stor i de kretsarna. Det finns skattepengar att spara på att låta folk dö i stället, eller?

 2. @ Jah Hollis Vad har en kriminell livsstil med en medicinsk behandling att göra? Anledningen att hon ska sluta röka, är ju för att de vet om att riskerna för att operationen ska ge komplikationer ökar om personer röker. Det är ingen ökad risk för att personen ägnar sig åt bankrån på sin fritid… eller hur!?

 3. Jag läste också detta…
  Jag täntke: ”Snälla, söta du. Det finns en ANLEDNING till alla restriktioner!”

  Det är ju inte direkt så att överviktiga som ska förminska magsäcken får höra: ”Nej, men självklart behöver du inte gå ner de där 20 kg som minskar risken att du dör på operationsbordet med 40 %. Vi tar på oss allt ansvar!”

  😮
  Goddag yxskaft…

 4. @ Västgötskan: Precis min tanke!
  Varför ska en läkare ta på sig ansvaret för att hon får problem eller skador bara för att hon vägrar sluta röka?

 5. Om moroten är att få knäet fixat utan att det kostar något, då är det inget att snacka om.
  Även om det är jobbigt att sluta röka, så måste väl fördelarna uppväga

 6. @ zoega59: Ja det kan man ju tycka och för mig verkar det självklart, men tydligen så tänker alla inte likadant som vi :S

 7. Micke:
  Jag tror du misstolkade min kommentar (?)
  Jag menade att jag tänkte detta när jag läste damens idiotiska argument. Inte dina.

 8. Och vad än värre är att tidningen aktivt har sökt efter andra som har ”råkat” ut för samma bemötande av vårdinstutioner, nu finns det fler artiklar att läsa om personer som ligger på samma mentala nivå som Ann Linderholt.

  Dessutom funderar jag lite på om hon är medveten om vad ordet diskriminering betyder och vad det står för, mig veterligen så är inte rökare en etnisk grupp?

 9. operera henne förfan de är hennes problem om de händer en olcka under operaionen

 10. @PONTUS: Ja, så skulle man ju kunna göra! Problemet är ju bara det att hon nu skulle få men efter operationen, så kommer det att kosta oss skattebetalare en hel massa pengar!
  Nej, ska hon opereras, så får hon väl för fan sluta röka! Svårare än så är det inte!

Posta din kommentar nu