När jag var liten, så var det lördagsgodis som gällde och jag gick till kiosken och pekade ut godis för godis när det var dags (jag vet, fan vad gammal jag är!!). Nu plockas godiset i gigantiska påsar som med lätthet rymmer närmare ett kilo och dessutom så är det inte bara lördagsgodis som gäller nu, utan nu ska det vara fredagsmys också.

Vi har alltså gått från en dag i veckan till två dagar i veckan och det tillsammans med att de allra flesta rör sig mindre och mindre, så kommer ju fetma som ett brev på posten. Nu sitter ni kanske och hetsar upp er och vässar knivarna… vad är det killen säger? Skippa fredagsmyset? Det som har blivit en av de heligaste sakerna på hela veckan, snudd på mer heligt än lördagsgodiset? Nejdå, ni kan lugna ner er igen, för jag tycker absolut inte att vi ska skippa myset på fredagar, men man kanske kan tänka på vad som åker ner i magen.

Säger han som svullar i sig både det ena och det andra, är säkert en tanke som slår flera av er, men jag har heller inga större problem med fetma, plus att jag rör mig mer än de flesta. Däremot så borde det vara en väckarklocka för de flesta att övervikten bland unga och barn nu är dubbelt så vanligt som för 20 år sen!

Så ut och rör på er, så kan ni njuta av myset på fredag med gott samvete!

Ha det bäst där ute!

Andra bloggar: Månbrink, Livet för Gottelisa, Catharina, S.A.I, Motpol, Mad World, Tofflan
 
Direktlänk

Inga kommentarer hittills

Posta din kommentar nu