Länge leve det flygande spagettimonstret!

Ok, nu kanske ni tror att jag har gått och fått en psykos eller nått i och med att lilla Nike har kommit, men så är det absolut inte! Jag sitter bara och överväger om jag ska bli troende Pastafarian eller inte?! Visst vore det rätt fräckt att kunna presentera sig som troende pastaferian och att ständigt och jämt gå omkring med ett durkslag på huvudet?


Den kände Niko Alm, en av de stora Pastafarianerna…

Eller varför inte bilda en egen religion och tillbedja det flytande äggsvinet, eller den simmande pizzafisken? Skulle det betyda att jag skulle få ha en äggskärare på huvudet, eller varför inte en pizzaskärare?

Skämt åsido, jag tycker att det är lite fascinerande med folk som verkligen orkar slåss för en helt meningslös sak i flera år. Den här killen har alltså bråkat med myndigheterna i tre år (!!) för rätten att ha ett durkslag på huvudet på sin körkortsbild… varför?

Antingen så har han på tok för lite att göra, eller så är det kanske så att han faktiskt verkligen tror på det flygande pastamonstret!?

Ha det bäst där ute!

Bloggar: Snusidal, Altruist,  En ond plats, Sysadminbloggen, Le Lotus d’Orange, En kopp kaffe, Javamorsans knasiga värld, Zac’s åsikter på ett fat, LePoop, WTFDC
 
 
Direktlänk

5 kommentarer hittills

 1. Ha, ha – fantastiskt roligt inlägg!

  Man kan verkligen undra hur tankarna går hos den gode Niko… Synd att han inte använder sitt engagemang och hängivenhet på annat sätt 🙂

  Kul blogg by the way, visst är det gött att skriva av sig på dagarna om allt och inget..?

  Allt gott,

  Annelie

 2. Jag tycker nog att han använder sitt engagemang och hängivenhet på ett rätt vettigt sätt. Pastafarism är inte _bara_ en skoj grej. http://sv.wikipedia.org/wiki/Det_flygande_spaghettimonstret

 3. Det är ju givetvis så att han slåss för detsamma som bobby gjorde när han startade kyrkan dvs kämpar mot kreationism och annan kristen/religiös lobbyverksamhet. Synd att du avfärdar det som ”en helt meningslös sak” då det givetvis är ett seriöst sätt att på ett ironiskt sätt påvisa orimligheten i kristendomen…

  läs gärna på http://www.venganza.org/ <— fantastiskt underhållande
  //J

 4. Njae – detta är långt ifrån meningslöst. Förhoppningsvis öppnar det ögonen på vissa – även om du inte fattar 😛

  Religion är bara påhitt. Kanske påhitt för tusentals år sedan. Och kanske påhitt som miljontals människor tror på. Men påhitt är det lika fullt.

  Så – om alla människor skall ha samma rättigheter – tja då måste allas påhitt vara accepterade som religion. Hur knäppt det än är.

  En annan tanke är ju att i praktiken är många saker som man ”måste” göra i en religion frivilliga. Kanhända måste inte pastafaner ha durkslag på huvudet. Men – det räcker att man påstår det – så får man ha det på passfotot.

  Även om den här karln troligen är lite speciell så har han helt rätt. Och skall tackas för att han öppnar folks ögon.

 5. Hej.
  Nu var det ju så att han ändå åstadkommit någonting. Och religionen i sig grundades ju av en orsak och grundaren fick igenom det han ville. Jag tycker att den där religionen visar på det som jag som icke troende tänker när jag hör religiösa prata om sina saker. http://lelotusorange.blogg.se/2011/july/min-varld-ar-inte-som-din-varld-och-din-varld.html

  Tack för mig.

Posta din kommentar nu