Jag kanske är dum, men jag fattar inte varför alla hela tiden tjatar om att regeringen borde gå in och göra nått, när det gäller Saab. Varför? Visst, de är en storägare i företaget, men varför ska de gå in och rädda ett företag som är på väg att gå under, bara för att det ”ska finnas ett bilmärke i Sverige”? Om företaget går så dåligt, så är det väl bara att inse, att Saab kanske har gjort sitt i bilbranschen!?

När ett företag är på väg att gå under, så brukar det sista de gör, vara att de slutar betala ut lön till sina anställda och nu är det precis vad som har hänt med Saab. Så här dagen innan midsommar, så fick alla anställda beskedet att de inte kommer att få någon lön utbetald. Dessutom så finns det ingen lösning på problemet just nu, så de har ingen aning om när, eller ens om, de kommer att få sin lön. Visst är det beklagligt, men sånt som händer tyvärr.

Även när det gäller lönen, så tjatar folk på Regeringen, att de borde göra mer, att de ska gå in och betala alla löner för de som nu inte får några. Åter igen, varför?

Nej, jag lider verkligen med alla anställda på Saab, som nu kanske måste tvingas leva på mindre pengar över midsommar och kanske det värsta av allt, är på väg att bli av med sina jobb, men sluta tjata om att stora staten, ska kliva in och rädda allt!

Ha det bäst där ute!

Andra bloggar: Roger Jönsson, Signerat Kjellberg, Nemokrati, Min politiska sida, Görans blogg, Skrotmamman, Jinge, Svensson, Holmqwist, Den Svenska argus, Ann Helena Rudberg, Karl Hannes, FotoLasse, Högbergs tankar, Dick Bengtson, Martin Mobergs betraktelser, Demokratiprojektet, Scratches and Dust, Norah4You
.
Direktlänk

Endast 1 kommentar hittills

  1. Se sanningen @ 2011-06-24 10:49

    Det finns ett företagsklimat som stödjer livskraftiga företag i Sverige. SAAB har inte på decennier varit livskraftigt. Men ingen vill se att Kejsaren saknar kläder. Att ropa på statens pengar är lätt – särskilt i oppositionsposition. Låt nu eländet avslutas och ge Trollhättans kompetenta arbetarkraft chans att få skapa något nytt och livskraftigt – gärna med statlig insatser i infrastruktur och utbildning. Smällen ekonomiskt kommer staten = vi i hög utsträckning i alla fall att få ta för att städa upp efter i SAAB.
    Tyvärr har den utdragna dödskampen förlett många att hoppas på ett under istället för att omorientera och söka nya jobb, vilket nu försätter många familjer i en svår situation.

Posta din kommentar nu