Nu har tydligen en Amerikansk studie ”bevisat” att en högre lön får oss att bli lyckligare och tydligen så har de hittat en gräns också, men tro nu inte att en högre lön gör oss lyckligare i all oändlighet! Nej, så enkelt är det ju inte, för när man kommer upp i 40 000:- per månad, så avtar det ökade lyckokänslan, så över det så blir man inte lyckligare.

Betyder det att när man väl kommit upp i 40k så kan man nöja sig med det, eller? Om man bara är ute efter att vara lycklig alltså… Tänk att det var pengar som styrde vår lycka trots allt! Det man inte vet, kan man få besvarat av dessa fantastiska vetenskapsmän, som genomför enkäter om mer eller mindre världsomvälvande saker!

Det jag undra nu är, hur mycket tjänar de själva på att genomföra en, till synes, fullständigt meningslös undersökning om kopplingen mellan lycka och inkomst? Är de lyckliga tror ni?

Ha det bäst där ute!

Andra bloggar: Anybody’s place, Anders Frihamn, Högre inkomst, Prinsessan på orten
.
Direktlänk

4 kommentarer hittills

  1. Njae, lyckliga eller ej, de fick lite att fördriva tiden med åtminstone haha.
    Tack för länkningen 🙂

  2. Hmmm, det betyder att jag inte är så lycklig trots allt

  3. Det man får tänka på är att 40 000 räcker längre i USA med tanke på matkostnader, bensinpriser och liknande så jag antar att summan är högre i Sverige. Annars tycker jag att sådana undersökningar är lite roliga och tidstypiska, det skulle ju inte forskats på om intresset för svaret inte hade funnits.

  4. Du kan ha en poäng där, både att nivån kanske är högre i Sverige och att det finns ett visst intresse för resultatet, även om det känns som att ”forska” om saker som knappast hjälper utvecklingen framåt 🙂

Posta din kommentar nu