Då var hetsjakten igång igen då!

Den här gången har pressen hakat upp sig på att Regeringen har spenderat 119 miljoner på pr under fyra år, alltså kring 30 miljoner per år. Jag kanske är dum och naiv, men 30 miljoner per år för en organisation som omsätter en ”aning” mer än de flesta andra per år, vad är det att bråka om? Visst, det är våra skattepengar, men alla företag, organisationer eller föreningar, som har någonting med allmänheten att göra, använder sig väl av konsulter för att få fram sitt budskap på bästa tänkbara sätt!? Dessutom så ingår kostnader för tekniska lösningar för hemsida mm i dessa pengar… Nyhetstorka?


En glad minister…                                                           Foto: ROGER LUNDSTEN

Nu står det inte mer än att ”…tekniska lösningar på regeringens hemsida och för trycksaker står för en stor del av beloppet.”, och alla som har någon insyn i var IT-konsulter kostar, vet att detta är inte den billigaste yrkeskategorin direkt, så hur mycket har egentligen gått till andra konsulter?

Det nämns en summa på 800 000 kronor som ska ha gått till en konsultbyrå och om det är det alla bråkar om, så hallå, 800 000:- på fyra år!

Sen verkar det vara känsligt att pr-byrån har ”starka band till Moderaterna”… Jaha? Och? Är det inte mänskligt att använda sig av företag som man känner till och vet gör ett bra jobb, eller får man inte göra det som politiker? Det kanske är så att man ska ta någon annan som är dyrare och som gör ett sämre jobb, bara det inte finns någon koppling till dem? Det om något är väl slöseri med skattepengar, men då kanske det är ok?

Ha det bäst där ute!

Andra bloggar: Högbergs tankar, Björn Andersson, Röda Berget, Thomas Böhlmark, Marias utsiktstorn, Lasses blogg, Just när du trodde…, Roger Jönsson
.
Direktlänk

6 kommentarer hittills

 1. Ulla Bella @ 2011-06-21 11:40

  ”Den här gången har pressen hakat upp sig på att Regeringen har spenderat 119 miljoner på pr under fyra år” …av skattebetalarnas pengar.

  OK, chefspappan, du verkar snäll och så, men ponera följande:
  Den rödgröna röran anlitar en rödgrön PRbyrå för ca 0,1 miljard – av dina och mina skattepengar – för att packa ihop sin politik på ett snyggt sätt.

  Skulle du då vara lika fördragsam?
  Ärligt svar uppskattas 🙂

 2. Alltid ärliga svar…
  Självklart skulle även de ”Rödgröna” anlita pr-konsulter och naturligtvis så skulle det vara precis lika ok som nu, sen att jag inte håller med om deras politik är en annan sak, men det gör inte att de inte får anlita konsulter som hjälper de med marknadsföring eller hemsidor 🙂

 3. Ulla Bella @ 2011-06-21 14:05

  He he… tack Micke!
  Fint, ska komma ihåg det några år in i framtiden 🙂

 4. Bengt Svenson @ 2011-06-21 14:48

  Varför betala dyra konsulter för att förklara moderaternas politik? Det kan FAS3:are göra utan extra kostnad.

 5. Ja det är något att bråka om. Du fattar inte själva poängen. Det hade varit billigare om det varit människor i FAS 3 som gjort PR-jobbet !

 6. Med risk för att låta överdrivet dryg, men det finns kanske inte allt för många högkvalificerade pr-konsulter eller duktigt IT-folk, i de som hamnat i FAS 3!?

Posta din kommentar nu