Vissa föräldrar borde stanna hemma!

För några dagar sen, så fick jag ett mail om Novas fotboll under maj, med en massa datum för matcher och annat som kan vara bra att ha koll på. En grej som jag kände igen var att alla föräldrar måste hjälpa till och stå i kiosken vid hemmamatcher, men nu hade det tillkommit en grej till, Matchvärdar.

Matchvärdar har tillkommit efter många klubbars önskemål till Upplands Fotbollsförbund. Detta sedan det förekommit trakasserier mot domare och påverkan från föräldrar och åskådare på hur lagen matchas av ledare.

Min första tanke var att det är tragiskt att man ska behöva ha folk vid matcherna som håller koll på föräldrarna! Barnen är alltså 10 år gamla! Är det verkligen så att det finns föräldrar, som blir så engagerade att de trakasserar domaren, eller öppet ifrågasätter hur många minuter vissa barn får spela?

Tänkte inte så mycket på det förens igår när jag kollade nyheterna!


Kan inte barn få spela ”på lek”? Foto: Louise Ferngård

Nu har alltså ett helt knattelag, med 8-åringar (!!) stängts av från samtliga matcher under resten av säsongen. Då kan man ju tro att de ha misskött sig på nått sätt, eller att de gjort någonting som inte är ok, men nejdå, allt de här småkillarna har gjort är att spela fotboll. Den enda anledningen till att de inte längre får spela matcher är att deras föräldrar inte kan skilja på en match för 8-åringar och en OS-final!

Vid ett felaktigt domslut, av den 16-årige domaren, så ger föräldrarna sig på honom och skäller ut honom för att han dömt fel och inte nog med det. När en vuxen domare ”rycker in”, så ger de sig på både två både psykiskt och fysiskt!

Allt det här för att en nybörjardomare, kanske, gjorde en liten felbedömning, i en match för 8-åringar. En match som inte borde vara någonting annat än en rolig stund, för alla…

Hoppas att de är stolta över sitt beteende!

En helt annan fråga, är ju om barnen ska straffas för att de ”har fel föräldrar”?!

Ha det bäst där ute!

Andra bloggar: Bloggis, Nettan, Ulmerkotten, Hannas blogg, Görans blogg, Konstapel Bastian, Pezster, Mina reflektioner, IdaMari, Törnebohms Hotspot, Mad World, Mathias samlade tankar, Mona, Sex noll två, Arma Moder Svea, Soldatmamma, Idrottsodds, Roggans blogg, Tessas blogg, Christians betraktelser, , , , , , ,
.
Direktlänk

Endast 1 kommentar hittills

  1. […] annat också den här helgen, bland annat så har jag genomfört den tragiska uppgiften, att vara matchvärd på en av Novas matcher. Själva uppgiften i sig, var inte speciellt betungande, men att det ens […]

Posta din kommentar nu