Vad kommer efter 3? Fyra?

Någonting som är extremt hett just nu, är Fas 3. Jag tror att oavsett vem man frågar, så har nog alla hört talas om det och de flesta har säkert en åsikt om det.

Själv tror jag att ”tanken var god” från början, men tyvärr så har det blivit så att många lite ”skumma” företag utnyttjar alla utsatta fas 3:are. Om det hade funkat som det var tänkt, att man ska få en sysselsättning, som är meningsfull men inte ”tar jobb från ett riktigt jobb”, så tror jag att det hade funkat. Alla vet ju att ett av de bästa sätten att komma in på arbetsmarknaden igen, är att finnas där, på ett eller annat sätt. Tyvärr, måste jag nog säga, så är det numera så att många jobb tillsätts genom kontakter.

Den senaste tiden har ju Fas 3 uppmärksammats väldigt mycket i media och självklart, så hugger oppositionen direkt, så nu går de ut stenhårt och ”kräver” att Fas 3 tas bort. Däremot så har de inget eget konkret förslag på vad de ska ersättas med, eller hur man ska lösa arbetslösheten.

Det enkla, är kanske att gå tillbaka till klassisk ”sossepolitik” och bara ösa ut fler och större bidrag till folk som inte jobbar?!

Ha det bäst där ute!

Länkar: Svt, DN, DN2, Svd, Ringborg, Under den lugna korkeken, Martin Mobergs betraktelser, Sideriska siktet, Röda berget, Maria Hagbom, imike, Löntagarbloggen, Sebastians tankar, Thomas Böhlmark, Frekar06, Ericas tillhåll
.
Direktlänk

Inga kommentarer hittills

Posta din kommentar nu