Mer chips åt folket!

Ibland så tror jag att vissa personer önskar att det fanns en ”back-knapp” på livet. Att bara kunna pausa, fundera lite, spola tillbaka en minut och köra om igen, gör om, gör rätt.

Senaste i raden av underbara uttalanden kommer från finanslandstingsrådet Torbjörn Rosdahl, när han kommenterar det faktum att priset på SL-korten ska höjas… igen!

– Det vore orimligt om inte SL-kortet kostade lite mer. Jag har själv fått mer i plånboken.
– Hundra kronor, det är tre chipspåsar.

Jaha, men då så, var det inte värre än så, tänker ju självklart de flesta, efter en sån klockren jämförelse! Om jag skippar tre chipspåsar (för 33 kronor styck uppenbarligen!) så kommer ju inte ens höjningen att märkas!

Många politiker gör ofta mindre genomtänkte uttalanden och den här platsar garanterat en bra bit upp på listan. De som faktiskt knappt har råd att köpa chips, för att de redan nu lever precis på gränsen då? Hur ska de göra? Bara att skippa att äta lunch en dag eller, så märks det inte?

Nej, om han ska försvara höjning på något sätt, så borde han kunnat hitta ett bättre exempel än chipspåsar, men tyvärr tillhör han kanske den grupp politiker, som kommit så långt i från ”Verkligheten” att han helt enkelt inte vet bättre. Det minsta man kunde begära, vore väl i alla fall att han hade lite koll på vad en påse kostar, men med en inkomst på 1,1 miljoner kronor per år, så kanske det var ett tag sen han handlar själv?

Efter all uppståndelse pga hans uttalande, så ber han nu faktiskt om ursäkt, men tyvärr är det nog lite för sent, för han har antagligen redan retat upp väldigt många, med sitt korkade uttalande!

En liten, men ganska spännande parentes i sammanhanget, är att om priset på ett SL-kort följ samma prisökning som andra varor sen 1991, så skulle det kosta 378:- och inte 790:- som det nu kommer att göra… Har kollektivtrafiken blivit så mycket bättre kan man då fråga sig… Mitt spontana svar på det blir nog tyvärr, nej!

Ha det bäst där ute!

Andra bloggar: No size fits all, Martin Moberg, Ann-Sofie Wagström, Lukas Romson, Min lilla åsikt, Radikalen, Peter Larsson, Skumrask, En ond plats, Motpol, Alisa Gonzalez, Peter Lindén, Saturnalier, (S)ebastians tankar, Vän av ordning
.
Direktlänk

Inga kommentarer hittills

Posta din kommentar nu