Jaha, undrar om det ens är någon idé att skriva det här inlägget egentligen, för ni som inte läser det idag, kommer ju ändå inte att se det, för i morgon går jorden tydligen underigen!

Den har gått under många gånger genom åren, men än så länge så har den här ”undergången” inte ens märkts av, så det kanske inte är så farligt med en liten undergång då och då. Det piggar kanske upp mer än det skadar?! Den här gången så är det Bibelkännaren Harold Camping, 89 år gammal som har lyckats räkna fram det exakta datumet för nästa undergång och det är alltså i morgon. Tydligen ska en jordbävning, ”en sådan som inte setts sedan människans skapelse” leda till vår undergång, enligt Harold.

Det kan inte vara så att han, åter igen har gjort ett litet fel, och den här gången, räknat ut sin alldeles egna lilla undergång? Gubben är ju trots allt 89 år, så det är väl kanske inte helt otänkbart.

Oavsett ålder, så har i alla fall Harold lyckats med konststycket att räkna ut, exakt på dagen, när jorden ska gå under tidigare. Då hände ju självklart ingenting och jorden finns ju uppenbarligen fortfarande. Hans förklaring till att vi inte gick under den gången, var att han ”kanske räknat lite fel” och med de orden, så stängde han in sig, med en bibel och en miniräknare och försökte igen. Undrar vilken ursäkt han kommer med på söndag?

Nu kan man väl tycka att, jaha vad gör det då om en gammal (senil?) gubbe räknar ut att jorden ska gå under? Jo, det är nämligen så, att han har lyckats sprida sitt budskap över, i princip hela världen och han har lyckats få Massor med anhängare! Personer som nu tror stenhårt på sin bibelkännare och är helt övertygade om att deras sista dag är i morgon.


I morgon smäller det… eller skakar om man ska tro Harold…

Inte nog med att alla dessa personer nu går omkring och förbereder sig på att dö, de gör också allt vad de kan för att sprida budskapet till så många andra som möjligt. En kille i New York, har till exempel köpt plakat och tapetserat staden med och han har inte köpt några plakat heller, utan han har helt enkelt använt upp alla pengar som han har lyckats spara ihop, under hela sin livstid, närmare 900 000 kronor! Pengar som jag antar att han kanske skulle ha till sin pension och inte till undergångsplakat, så istället för att få en rätt ok tillvaro, på ålderns höst, så kommer han nu kanske att tvingas leva på samhällets botten… Undrar vad Harold gör åt det? Antagligen ingenting, mer än att gå ut med ett ”Opps… fel igen!” och sen är det bra med det. Tyvärr hjälper ju inte det alla de personer som kommer stå barskrapade på söndag och undra vad som hände, eller kanske snarare vad som inte hände!

Börjar man fundera lite på det, så är det fruktansvärt skrämmande, att en person kan nå ut med sitt idiotiska budskap över hela världen och skrämma upp tusentals människor så mycket, att de på fullaste allvar, tror att deras sista dag är kommen.

Själv hade jag inte alls tänkt gå under på lördag, utan istället fira min Farmor, som fyller 90 år, då kommer jag ju i alla fall att vara uppklädd, så jag kanske får fira lite i smyg, att jorden inte gick under… den här gången heller!

Ha det bäst där ute!

Andra bloggar: Anders Frihamn, Bintan, Ekke, Mad World, The one and only Netten, Törnebohms hotspot, Alla dessa tankar, 730418-xxxx, Fraggelberg, Mary Caroline, Markussa, Bluebird, Keela, Johanna funderar, Steve reflekterar, Roggans blogg, Hatblogg, Roffes blogg, Helgesen Öjebyn, Anettes, Rickard Engfors, Roffe, Linda Carina Wenngren, Debbies, , , , , , , , ,
.
Direktlänk

Endast 1 kommentar hittills

  1. 🙂

Posta din kommentar nu