Föregå med gott exempel?

Vad är det som gör att det alltid blir en massa ”grävande” och smutskastande, så fort någon ska väljas in till någonting? Speciellt känsligt är det tydligen om det hänger ihop med miljön, som ju är ett ständigt hett område!

Det senaste är Mikaela Valtersson som nu kandiderar till språkrör för Miljöpartiet och självklart så börjar ju journalisterna att gräva och nu har det kollat hennes taxiresor. Tydligen så är det så att människan hellre tar taxi från sitt hem i Upplands väsby, in till jobbet inne i stan, än att sitta på pendeltåget. Rent egoistiskt så förstår jag ju henne, men när hon nu jobbar för ett parti som aktivt arbetar för att minska utsläpp och förespråkar tåg och andra miljösmartare alternativ, är det kanske inte så smart att åka så mycket taxi.

Sedan slutet på oktober förra året, så har hennes taxiresor dessutom kostat oss skattebetalare, nästan 18 000 kronor!

Det som nästan är ännu värre än hennes taxikvitton, är hennes dåliga förklaring till varför hon var tvungen att åka taxi.

– Dels när vi diskuterade budgeten och ofta blev kvar sent på kvällarna i stan, men även när jag behövde komma i tid till voteringar i riksdagen.

Ni som bor i Stockholm, hör ju direkt hur fruktansvärt dålig den ursäkten är. Hon bor 300 meter från stationen i Upplands väsby och tåget tar 27 minuter till T-centralen. Med taxi tar det ungefär 50 minuter, så argumentet att komma i tid, kan vi nog skrota direkt! Nej, varför inte bara erkänna direkt och säga som det är, att hon åkte taxi för att hon var trött och sliten, inte orkade trängas på tåget, eller bara för att hon faktiskt har möjligheten? Jag tror nästan att det hade varit bättre, än att komma med dåliga ursäkter!

Att försöka dölja saker, eller att komma med dumma bortförklaringar, borde väl alla ha förstått att det inte håller i längden. Vill journalisterna hitta nått, så kommer de att göra det, förr eller senare.

Ha det bäst där ute!

Andra bloggar: Martin Moberg, Roggans, Familjeliv…, Peter Andersson, Verklighetens tolk, Anybodys place, Dackefejden, Örfilar och gladsparkar, Vanligtvis, Olas tankar, Jerrys ord, Tryckfrihet
.
Direktlänk

2 kommentarer hittills

  1. Du har fullständigt rätt. Men som politiker behöver man inte använda hjärnan alla gånger.

  2. […] Bloggen ”En chefspappas vardag” om detta. […]

Posta din kommentar nu