Finns det verkligen folk som fortfarande går på ”Nigeriabrev”? Det är ju oftast så löjligt uppenbart att det inte är ”äkta” och att allt breven är till för att att lura folk på pengar.

För några dagar sen så kom detta underbart underhållande mail i min inkorg

Daer Sir / Madam

Hälsningar till dig och din familj.
Min namn är Sir.James Sandhamn är jag en advokat och ett företag rådgivare.En av mina utländska klient (namn witheld) dog för några år sedan och ingen familjemedlem var beläget här i London eller i sitt hemland.
Nyligen var jag officiellt informerat av en bank här i London att min avlidne klienten har medel uppgående summan av (7,320,000.00 GBP) sju miljoner tre hundra tjugu tusen Brittiska pund pounds i ett pensionskonto. Denna fond är pensions-och livförsäkringar betalning betalas ut till min klient genom ett försäkringsbolag.
När jag är säker på att ditt förtroende, är jag villig att presentera dig som arvtagare till min sena klient ge dig rätt att få denna pension och livförsäkring fond, finns det ingen familjemedlem medvetna om denna fond och jag har inte kunnat hitta någon i nästan tio år nu. Skicka mig följande information om du kan arbeta med mig:
Fullständigt namn:
MOBIL:
KONTAKT ADRRES:

Min främsta orsaken till kontaktar du är på grund av din status som utlänning som jag vill de medel som ska skickas utomlands. Hör av dig om du kan arbeta med mig eftersom det är brådskande.
Sincerely Yours,
Sir.James Sandhamn, (KSM) (Q.B)

Läser man det, så är det ju helt underbart. De lyckas till och med att att stava fel på första ordet och då är det inte ens på Svenska!

Det finns massor med roliga direktöversättningar i texten, men en som är lite extra rolig, måste ju vara ”…till min sena klient…”. En roligare automatöversättning av ”…to my late client…” 🙂

För ett ögonblick så funderade jag nästan på om jag skulle skicka in mina uppgifter till Sir James Sandhamn… NOT!

Ha det bäst där ute!

Direktlänk

2 kommentarer hittills

  1. GE FAN I ATT SVARA. Dom pengarna är mina!!!! 😉

  2. Jaså? Ja, då får jag väl vänta på nästa ”sena släkting” då istället 😀

Posta din kommentar nu