Ska du bli soldat i Frälsningsarmén och råkar vara bög, så är det bara att glömma det! De har nämligen en strikt åsikt om att homosexualitet är en synd och sånt ska man inte hålla på med!

Skulle du kanske vilja gå med i samma lilla mysiga kristna armé och av en händelse inte lever i ett etablerat förhållande, ja då är det bara att glömma sex, för det är nämligen också en synd!

– Vår syn på äktenskapet är att det är mellan man och kvinna och den som är homosexuell, eller för den delen är en ensamstående, inte ska leva i sexuella relationer utan då får man välja avhållsamhet, säger Marie Willermark.

Jag har väldigt svårt att fatta att det fortfarande finns så mycket folk, som verkligen uppriktigt lever efter såna värderingar. Visst, man har allt rätt i världen att tycka att bögar eller flator är äckliga och inte vilja umgås med ”dem”, men att gå så långt till att man nekar någon tillträde en organisation, som dessutom får runt en miljon kronor från oss skattebetalare varje år, då har det gått lite väl långt.

Tyvärr är det här inte speciellt ovanligt så f0rt religionen spökar och ibland tror jag att den samma används som en sköld för folk som vill spy ur sig vilken skit som helst, för så länge de gör det i ”Guds namn”, så verkar allting vara ok… Eller?

Ha det bäst där ute!

Länkar: SvD, Exp, DN, Dagen, GP, Svt, Helds HBT-nyheter, Gothbarbie, Kenneth Nyman, Krulli, Juridikbloggen, Jakob Heidbrink, Tioockendroppe, Med örat mot rälsen, Per Pettersson, Veiken, Svensson, Ärrhå
.
Direktlänk

5 kommentarer hittills

 1. Tror inte att någon inom frälsningsarmen tyckt att andra människor är äckliga. Vet inte heller vilken galla eller skit man spytt ut. Man har helt enkelt en syn att homosexuella handlingar är fel och onormalt. Något som f ö många ledande psykologer och läkare också ansåg innan åsiktfriheten sköts i sank av HBT-lobbyn för en sådär 15-20 år sedan. Är ingen frälsningssoldat – men delar deras syn på detta. Vet inte vad du menar att åsiktsfrihet innebär, eller religionsfrihet för den delen.

 2. jonas fridh @ 2011-05-10 02:11

  ”Visst, man har allt rätt i världen att tycka att bögar eller flator är äckliga och inte vilja umgås med ”dem”, men att gå så långt till att man nekar någon tillträde en organisation, som dessutom får runt en miljon kronor från oss skattebetalare varje år, då har det gått lite väl långt.”

  Jag vet nog inga som umgås så mycket med människor som ”Svensson” tycker är äckliga – narkomaner, A-lagare, uteliggare, kriminella, prostituerade – som Frälsningsarmén. Som namnet på rörelsen antyder vill man ”frälsa” (rädda) människor ur det syndfulla livet. Därför kan inte en medlem ha samma livsstil som de människor vars liv man vill förändra. Du kan inte tro på Maos lilla röda och bli vald till MUF-ordförande. Det är inte diskriminering, det är sunt förnuft. Du måste tro och vilja verka enligt FA:s normer om du skall bli upptagen som soldat – inget konstigt med det… De tror helt enkelt att sexualiteten är förbehållen man och kvinna inom äktenskapet. Kan de inte få tro det, då? De tvingar ingen att bli medlem – det är helt frivilligt! Skall deras icke-PK-syn i dessa frågor få förta allt det goda det gör i samhället? / jf

 3. Wadis: När jag pratade om att ”spy galla”, så syftade jag inte i första hand på Frälsningsarmén, utan det var en liten ”utsvävning” inom området ”saker som görs i religionens namn”. Tyvärr fick kanske Frälsningsarmén ta lite väl mycket skit för att andra, mer extrema, grupper verkar kunna göra vad som helst, så länge de har ”Gud med sig”.
  Självklart ska vi ha både åsiktsfrihet och religionsfrihet i Sverige, hade vi inte haft det så hade ju varken mitt inlägg eller ditt svar kunnat publiceras 🙂

  Jonas Fridh: Du har helt rätt! Jag uttryckte mig kanske lite väl provocerande och jag köper helt och hållet ditt argument. Självklart gör de en massa bra saker också, men jag har heller aldrig hävdat motsatsen 🙂

 4. Vad är poängen med en bög vill bli frälsningssoldat där han vet att de inte accepterar homosexualitet enligt den tolkningen av religionen som de gör?

  Är det att han tycker att uniformerna är vackra och därför vill bli frälsningssoldat?

 5. Bra skrivit! Tänk om vi kunde retuschera bort Gud, som man gjorde med Hillary Clinton på bin Laden-avrättningsbilderna?

Posta din kommentar nu