Är Stockholmare latare än oss Uppsalabor?

I morse var det verkligen kontraster på min väg till jobbet. Det började på Upptåget, för när jag klev på, så var det näst intill proppfullt redan och jag tog nog den näst sista sittplatsen och resten som klev på, fick stå upp! Normalt så brukar det aldrig vara några problem med att få sittplats, men idag var tydligen alla ute extra tidigt.

När jag kom till Upplands väsby, så var det mer normalt med folk, så jag vet inte om Stockholmarna är lite latare än oss Uppsalabor, men det var absolut inte fler människor på tåget än normalt. Den här minskningen fortsatte, för på tunnelbanan var det ovanligt lite folk istället och när jag klev av vid Slussen, så var det nästan kusligt!


Folktomt på Slussens tunnelbanestation…

För er som någonsin varit i Stockholm, så vet ni att vid halv åtta på morgonen är det ingen vanlig syn att det är folktomt på Slussen! Dessutom fortsatte detta under hela vägen upp till marknivå… Så jag stod helt solo i rulltrappan och fattade inte riktigt vad som hade hänt. Började nästan fundera på om jag hade åkt hemifrån en timme för tidigt eller nått…


Inte en kotte, så långt ögat når…

När jag väl kom upp ovan jord igen, så såg jag faktiskt andra människor, men det var långt ifrån så mycket folk ute som det brukar vara. Det var en mycket märklig känsla måste jag säga, men samtidigt rätt tuff!

Ha det bäst där ute!

Direktlänk

Inga kommentarer hittills

Posta din kommentar nu