I förrgår så stack Carin Jämtin ut sin lilla haka och tyckte att det var dags för oss i Sverige att se över de helgdagar som vi har nu och då skulle vi titta på, bland annat, muslimska helgdagar. Självklart så dröjde det inte länge innan reaktionerna började hagla in och många av dem var rätt kraftiga! Man behövde inte direkt leta med förstoringsglas för att hitta blogginlägg, eller kommentarer i olika forum, som tyckte att det var, milt uttryckt, en riktigt dålig idé! Själv skrev jag ett rätt kritiskt inlägg om det här…

Utöver detta utspel om helgdagar, så har Jämtin kommit med andra lysande förslag, såsom införandet av en butler i tunnelbanan, med motiveringen ”Stockholmarna har för lite tid för att älska, leka med barnen och drömma” Är det inte underbart vad människan kan hitta på!?

Som tur är, så är det inte Sossarna eller Carin Jämtin, som styr och ställer i Sverige, utan vi har politiker, som tänker ett steg till innan de påbörjar en utredning om än det ena, än det andra. Idag kom ett solklart besked från Justitieminister Beatrice Ask, att det inte kommer att tillsättas någon utredning och att de idag inte ser någon anledning till att se över de helgdagar som vi redan har!

Bra jobbat Beatrice!

Vi kommer alltså fortfarande kunna känna oss trygga med att vi är lediga över påsk, eller jul, oavsett om vi lägger några kristna värderingar i det eller inte!

Ha det bäst där ute!
.

Länkar: Juristens funderingar, Svensson, Gester med ord, Törnebohms Hotspot, Almegabloggen, Anna Helena Rudberg, Uppkäftiga Uppsala, Varjagers weblog, Kaffepaus, Arne Lernhag, Ann-Maris blogg, , , , , , , , , , , , .
Direktlänk

Endast 1 kommentar hittills

  1. Personligen anser jag att vi skall ha mindre religion i samhället inte mer.
    Och jag tror knappast någon som är ledig över, jul, påsk, etc reflekterar speciellt mycket över det religiösa i helgerna. Utan det är en ledighet helt enkelt.

    Det enda jag kan tänka mig att man skulle ändra på är att se till att de helgerna inte infaller på lördag eller söndag. Det vore ett vallöfte som skulle dra röster.

Posta din kommentar nu