Jaaa!!! Nu har jag äntligen kommit iväg till gymet igen efter lite för många dagars uppehåll!

Det var däremot väldigt nära att jag skippade det, eftersom jag har så sjukt mycket att göra på jobbet, men jag tvingade mig själv att ta mig tid, och oj vad det var värt det! Det går inte ens att börja jämföra eftermiddagarna när jag kommit iväg till gymet på lunchen, med när jag tvingats sitta inne hela dagen.

Dagens pass bestod av några tunga övningar på bröst och rygg och jag njöt hela vägen eftersom kroppen faktiskt svarade upp mot utmaningen rätt bra 🙂

Bröst
Snedbänk med hantlar (max: 6 rep @ 45kg)
Sittande bänkpress i maskin (max: 8 rep @ 80kg)
Drag uppifrån i cable cross (max: 8 rep @ 20kg)

Rygg
Marklyft i smithmaskin (max: 8 rep @ 138kg)
Kronlyft i smithmaskin (max: 8 rep @ 188kg)
Latsdrag med rak stång (max: 8 rep @ 90kg)

Dagsvikt: 96 kilo

Efter sex relativt tunga övningar, så kände jag mig rätt nöjd och jag kunde gå tillbaka till jobbet med gott samvete och mer energi än på länge! Eftermiddagen gick superbra och jag kände mig snudd på pånyttfödd 🙂

Ha det bäst där ute!

Direktlänk

2 kommentarer hittills

  1. bobo jungelbanan @ 2011-04-27 22:56

    hörrudu, smithmaskin är inte bra i längden. jag rekommenderar att köra med fria vikter så långt som möjligt för att det ger kroppen möjlighet att träna kordinationen oxå. massor av småmuskler hjälper kroppen att justera balansen och dessa får ingen träning alls i smithmaskinen. du märker det genom att när du provar med fria vikter så får du typ lasta av ca 50% av vikterna (minst). inte så kul. nä, kör med fria vikter och så småningom blir du lika stark där oxå men det tar sin tid. du blir mer naturligt och funktionellt stark, besides, smithmaskin är bara för fjollor..;)

  2. Hahaha!!! Nej jag vet att Smithen inte är så där super egentligen, men i går var det upptaget vid den fria stången på styrkepodiet, annars hade det blivit den 🙂
    Brukar oftast köra fritt och här snackar vi inga 50% av vikterna, utan snarare lite mer… Brukar dra en 8:a på runt 150 kilo i alla fall 🙂

    För övrigt, så kan jag inte mer än hålla med dig… Smithen är egntligen för fjollor 😉

Posta din kommentar nu