Tiggare… Hmm… Nja!


Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Om Astrid Lindgren hade levt nu och dessutom bott i Sala, så hade kanske aldrig ”Rasmus på luffen”, för där hade han nämligen klassats som en brottsling, om han nu hade haft den fula ovanan att tigga pengar till mat!

Sala vill nu nämligen, som första kommun i Sverige, införa ett förbud på tiggeri för att, enligt de själva, ”få bort den brottslighet som är kopplad till tiggeri”. Jag tycker nog inte att det är en sån dum idé trots allt! Vad finns det för anledning till att vi ska tillåta folk att tigga pengar i dagens Sverige? Om jag inte är helt felinformerad, så har vi ett socialt skyddsnät i Sverige som faktiskt fungerar. Visst, man lever inte fett om man är på ”botten” och tvingas gå på socialbidrag, men man klarar sig väl?

Ja, självklart klara man sig, men vissa som lever på existensminimum, väljer att köpa sprit för sina pengar istället för att betala hyran eller köpa mat och har de valt de själva, så varför ska de be oss ”skötsamma” människor om pengar då?

Jag vet att man i stora städer i andra länder, helt enkelt ”plockar bort” alla uteliggare och tiggare, för att det ska se bättre ut för alla turister, men det är ju inte fallet i Sala, utan här handlar det enbart om att förhindra brott och kanske kan det få en och annan att tänka till och skärpa till sig, för jag är övertygad om att alla kan om de bara vill! Allt annat vore att se ner på de människor som hamnat snett, och att säga att de inte klarar av att leva ett normalt liv. Att de är oförmögna att ta vara på sig själva och jag tror att det i de allra flesta fall bara handlar om människor som hamnat fel och de behöver kanske en stor spark där bak, för att komma tillbaka!

Eller?

Ha det bäst där ute!

Direktlänk

6 kommentarer hittills

  1. De som tigger är inte bosatta i Sverige (möjligen någon promille) utan det är främst romer från Rumänien som frivilligt alternativt genom en tvingande maffia som kommit hit. Eftersom Rumänien tillhör EU skall landet självt bistå sina innevånare, dessa bör absolut inte söka sig till andra EU-länder för ekonomisk hjälp. Hur skulle det se ut om svenskar begav sig till exempelvis England för att erhålla socialbidrag eller ännu värre, tigga?

  2. Christer Karlsson @ 2011-04-23 10:42

    Du halkar helt snett i din argumentation. Förbudet innebär inte en kriminalisering av romer. Det handlar om ett förbud mot olaglig människohandel. En handel som drivs internationellt och som är synnerligen hänsynslös. Varför vill du stödja en sådan verksamhet? Anser du även att det är fel att kriminalisera människohandel när det gäller prostitution? Har inte även prostitutionen sin grund i fattigdom och misär, främst i vissa östländer? Med din logik borde vi sålunda tillåta gatuprostitution!!

    Du kan också se det som att reglerna i Sala faktiskt jämställer den nu aktuell tiggeriverksamheten med all annan kommersiell handel på allmän plats. Har du inte tillstånd åker du bort och kan även få betala böter. Dessa regler gäller för all annan kommersiell verksamhet. Varför vill du ge särskilda konkurrensfördelar till den hänsynslösa människohandeln?

  3. […] (DN) så har Sverige försökt Rumänien att få dem att ta hand om sina medborgare (romerna, tiggarna) men tydligen har Sverige fått kalla handen av Rumänien. EU-ministern Birgitta Ohlsson är […]

  4. Jag finner just zigenska kvinnor yttersta vackra, vackraste kvinnorna generellt enligt min mening. en vacker zigenare har den perfekta mixen av asien och väst i sina drag som henne till en fulländad skönhet som är ytterst förförisk. de som har utsetts av världen som de vackraste kvinnorna, åtminston bland kändisar, har alla drag av de zigenska, och även gestaltat sig som just zigenare. och nu sitter en del av dessa vackra kvinnor på våra gator, ibland smutsiga, med fula kläder som döljer deras deras ibland vackra drag, naturligt osminkade, i den mest miserabla misär, tigger för att överleva. djupt tragiskt ja! först var det enbart äldre gummor och män med dragspel, så blev förvånad när det plötsligt dök upp yngre väldigt söta kvinnor, tänkte detta måste vara ngt lurt bakom! men tydligen spelar det ingen roll hur vackra de är, de är ändå så diskriminerade. tänker att de borde ju kunna gifta sig med någon man som kunde hjälp dom? så min fråga? vet du eller någon annan som råkar läsa detta tycker om svenska män?

  5. Jag finner just zigenska kvinnor yttersta vackra, vackraste kvinnorna generellt enligt min mening. en vacker zigenare har den perfekta mixen av asien och väst i sina drag som henne till en fulländad skönhet som är ytterst förförisk. de som har utsetts av världen som de vackraste kvinnorna, åtminston bland kändisar, har alla drag av de zigenska, och även gestaltat sig som just zigenare. och nu sitter en del av dessa vackra kvinnor på våra gator, ibland smutsiga, med fula kläder som döljer deras deras ibland vackra drag, naturligt osminkade, i den mest miserabla misär, tigger för att överleva. djupt tragiskt ja! först var det enbart äldre gummor och män med dragspel, så blev förvånad när det plötsligt dök upp yngre väldigt söta kvinnor, tänkte detta måste vara ngt lurt bakom! men tydligen spelar det ingen roll hur vackra de är, de är ändå så diskriminerade. tänker att de borde ju kunna gifta sig med någon man som kunde hjälp dom? så Så vet du eller någon annan som råkar läsa detta vad de tycker om svenska män?

  6. Har även bevittnat att väldigt många män cirkulerar kring de kvinnliga tiggare som råkar ha fint utseende, men misstänker att detta kan röra sig om sexköpare, Isf är konkurrensen stor. men de flesta tiggarna kanske inte säljer sex, kanske jobbigt om då män vill? men är väl bara att säga nej? personligen skulle jag inte betala för sex, är ingen torsk, utan vill ha ett seriöst förhållande och skulle vilja veta om någon blivit tillsammans med en som tigger? vet ju svenska män som gift sig med en zigenska kvinnor, men kvinnor som tiggare? alla har väl inte en make? har läst på nätet att en del zigenare säljer sex, hur kan de Isf göra det, att det kan gå bra, men inte ha ett förhållande med en svensk man?någon som vet? och kom inte med ”smutsig romer” osv är ju bara att hälla upp ett bad Isf, är väl värre med alla hivsmittade tex i thailand då och andra könssjukdomar bland svenskar man kan hitta på krogen, så ni som snackar om smuts är säkert smutsigast:)ditt inlägg är gammalt, fast bilden o ämnet högst aktuellt.

Posta din kommentar nu