Det går bra för Sverige nu och nu börjar det äntligen få positiva effekter även för oss vanliga dödliga!

Inför presentationen av vårbudgeten i morgon, går nu Alliansen ut med vad de tänker sig framöver och där finns en hel del små godbitar. Bland annat så kommer ett femte jobbskattavdrag att genomföras, men framför allt så kommer gränsen för statlig skatt att höjas! Sakta men säkert blir det mer och mer acceptabelt att faktiskt ha en bra lön och att dessutom få behålla en del av den! Kan det vara så att Jante är på väg att försvinna lite? Snart kanske även vi Svenskar kan vara stolta över att vi har ett bra jobb och en lön som speglar detta, för som det är nu, så är det ju fortfarande så att ”du ska inte tro att du är nått” lever starkt!

Självklart måste vi titta på det här lite bredare och då menar jag att vi måste se till att de som inte har jobb också klarar sig, men vad är viktigast i ett sånt läge? Är det att få pengar så man ”överlever” eller är det att faktiskt få ett jobb, så man kan tjäna egna pengar? Jag är rätt säker på att de allra flesta tycker att det är bäst att tjäna sina pengar själv och inte få en massa bidrag, eller har jag fel?

Det enda som jag är lite skeptiskt till i deras förslag, är den sänkta restaurangmomsen. Tanken är att det ska minska kostnaden för ägarna, så de har råd att anställa fler personer, men tyvärr misstänker jag att detta kommer att användas till att tjäna mer pengar, för priserna för oss restauranggäster, kommer troligen inte att sänkas och personalstyrkan kommer antagligen inte att öka, men vem vet, jag kanske har fel?!

Ha det bäst där ute!

Direktlänk

2 kommentarer hittills

  1. Johan Sjöberg @ 2011-04-12 12:16

    Självklart vill de allra flesta ha ett jobb, bortsett kanske från vissa kriminella element…. Fast jag är också ganska säker på att ALLA skulle välja att överleva med tanke på alternativet.
    Som jag ser det så är det stora problemet att man inte har en politik för att få människor i arbete, man har en politik som är väldigt inhuman mot människor som har det svårt, sanningen är att det är väldigt få som är slackers och bara går och tar bidrag för att slippa jobba….. Själv avstår jag gärna en skattesänkning för att hjälpa de som har det svårt i samhället, få mindre barngrupper i förskolan etc.
    När det gäller restaurangmomsen så kan man ju hoppas att den ska sänka priserna på krogen lite granna så att man kan gå ut lite oftare, mer gäster kan ju kanske ge mer personal annars blir det pengar ner i ägarnas fickor.

    Ha en riktig go dag!

  2. […] ska vara fult att tjäna pengar och tjänar man ”mycket” pengar, så ska man väl få behålla lite mer […]

Posta din kommentar nu