Ska könet verkligen avgöra?

De senaste dagarna så har folk rasat hit och dit, eller folk och folk, tjejer och tanter har rasat mot SVT och att det inte finns några kvinnor bland programledarna för deras ”tunga” program på bästa sändningstid…

Jaha, vad är det med det då? Varför måste det vara lika många killar som tjejer? Vad är det som säger att det faktiskt inte finns någon tjej som passar lika bra som killarna? Vad är det som säger att, bara för att det är snett i antalet, att det måste vara diskriminering? Nej, jag har aldrig riktigt fattat det där med att det ska finnas lika många av båda könen. Varför kan man inte bara anställa den person som är bäst lämpad för jobbet, oavsett kön?

Jag har absolut inga problem med att det bara är killar som är programledare, precis lika lite problem som jag skulle ha om det bara var tjejer. Jag som tv-tittare vill väl ha en kompetent person i rutan och inte en person som sitter där bara för att han eller hon ser ut på ett visst sätt mellan benen!

Ha det bäst där ute!

Direktlänk

2 kommentarer hittills

  1. Hej

    Jag håller med dig. Bättre en duktig programledare än en med ”Rätt” kön.

  2. Ja, det borde väl egentligen vara självklart… eller?

Posta din kommentar nu