Ojojo säger jag bara, det verkar inte finnas någonting som rör upp så mycket känslor som skattepolitik! Internet formligen översvämmas av blogginlägg, debattinlägg och kommentarer till olika tidningsartiklar.

Pengar har ju alltid varit ett känsligt ämne i Sverige och efter att under så många år haft ett system som, lite grann, jämnar ut skillnaderna mellan höginkomsttagare och låginkomsttagare, så är det kanske inte så konstigt att det blir en enorm debatt. Det är nästan lite fascinerande att se hur mycket tid och energi som tidningar, företag och privatpersoner lägger ner, för att skriva inlägg eller göra olika siter som påvisar, å ena sidan hur fantastiskt bra det blir, å andra sidan hur extremt orättvist det är!

En rolig sida som jag hittade idag var Jobbskatteavdrag.se och när jag glatt fyllt i mina uppgifter, klickade jag på ”Räkna”. Jag vet inte om jag är ovanligt egoistisk, men jag blev i alla fall rätt glatt överraskad när jag fick upp följande siffror…


Är jag ego om jag tycker att det ser bra ut?

Jag tänker inte sticka under stol med att jag tjänar bra med pengar, eller att jag har tjänat mer på alla jobbskatteavdrag och höjda gränser, än de som har en lägre inkomst. Jag tycker inte att det ska vara fult att tjäna pengar och tjänar man ”mycket” pengar, så ska man väl få behålla lite mer också.

Ha det bäst där ute!

Andra bloggar: Storstad, Martin Mobergs betraktelser, Jonssons funderingar, Svensson, Aletheia, Skattepolitik och samhällsfilosofi, Katarina Nyberg Finn, imike, Ericas tillhåll, Warlenius, Olas tankar, Lotta Olsson blogg

Direktlänk

Inga kommentarer hittills

Posta din kommentar nu