Missnöjet växer i Europa!

Det var inte så jättelänge sen, som vi i Sverige röstade in Sverigedemokraterna i Riksdagen och i helgen så röstade Finnarna upp deras ”kritiska” parti, Sannfinländarna till hela 19% av rösterna. Nu kan man väl tycka att, jaha 19%, det är ju bra. Tänker man på att de förra valet fick 4% och alltså ökade med hela 15%-enheter, så är det grymt imponerande, eller kanske skrämmande?

Vad är det som gör att fler och fler ”extrema” partier ökar på olika håll i Europa? En av förklaringarna är nog missnöjet med ”den stora invandringen” de senare åren, och tyvärr kan det nog vara så att informationen brustit på många håll. Det är väldigt många som bara ser ”de där”, som någonting som kostar en massa pengar och bara ställer till problem.

Jag tycker personligen att det är en skrämmande utveckling, att allt fler är så pass missnöjda, att de väljer att rösta på dessa partier. Nu ska vi väl kanske inte gå så långt att prata om ett stort problem, men det är kanske dags att agera nu, så vi inte sitter här om några år, med extrempartier vid makten, och undrar vad som hände!

Precis som vanligt så tror jag på information, information och åter information! Om man inte vet så blir man rädd och osäker och då är det väldigt skönt att ansluta sig till andra människor, som är kritiska till sånt där informationen brister. Om man sen väljer att kalla dessa partier för populistiska, missnöjespartier, eller extrempartier så är trenden tydlig och skrämmande.

Ha det bäst där ute!

Länkar: DN1, DN2, DN3, SvD1, SvD2, SvD3, AF1, AF2, ExP1, ExP2, ExP3, ExP4, ExP5, Carl Bildts bloggSvenssonMonica Green(s) bloggFrekar06 Blogg – Aft…Röda Malmö, Röda Lund, Tysta tankar, Madonnan, Per-Anders blogg, MittenradikalenHelds HBT-nyheter, Politiskt inkorrektSverigedemokraternas riksdagsblogg

.

Direktlänk

10 kommentarer hittills

 1. Gå in på NT (norrköpings tidningar) och läs om ICA i Gusum,så förstår du nog varför människor tycker som de gör.

 2. Det var också folkligt missnöje när Socialdemokraterna uppstod för något sekel sedan och utmanade den dåvarande politiska eliten, och så småningom växte till ett regeringsparti.

  Partier med rötter i den gamla eliten överlevde den pärsen, och de gamla utmanarna har blivit del av den nya politiska eliten.

  Nu är folk missnöjda med gammelpartierna igen, med följden att nya partier utmanar dem. Konstigare än så är det inte.

  Jag förstår att det politiska etablissemanget är livrädda för utvecklingen, men jag förstår ärligt talat inte varför Du låter dig skrämmas. Var istället glad att vi har en demokrati, där folk fredligt kan protestera genom att bilda och välja nya partier, när de gamla blivit så självtillräckligt att de slutat lyssna på människorna.

 3. http://www.politisktinkorrekt.info ger en bild av vår verklighet som många gärna blundar för. jag säger inte att den ger hela bilden men den beskriver ialla fall det ”gammelmedia” inte vill att vi ska veta….

 4. Rädd? Kalla inte mig för rädd.. förväxla inte min vrede med rädsla!
  Anledningen till att jag gläds över SD:s och Sannfinländarnas frmagångar samt övrika icke politiskt korrekta partiers framgångar är det otroliga hyckleriet i vårat land. Exakt. Du läste rätt.. Sverige är det största hyckleri landet som någonsin existerat.. man förnekar problem(som du tydligen också blundar för) Problem som är existensiella och reella för oss som lever i verkligheten..
  Men försök inte kleta rädsla på mig, och att det skulle handla om saker jag inte förstår? Jag förstår precis, Äldrevård, Barnomsorg och skola prioriteras ner, samtidigt som PK kåta politiker slår knut på sig själva för att plocka PK poäng hos media och tomtar som dig genom att ha en ”rätt” politisk hållning.
  Men vi är fler och fler som vaknar ur den påtvingade förljugna verkligheten som sossarna i decennier hållt oss i. Det är dags för en förändring, och den tidpunkten är nu!

 5. Ofattbart att någon kan vara så naiv som du är. Information!!?? I detta land där det är yppandeförbud på det mesta. Jag känner att jag befinner mig omväxlande i Orwells 1984 eller gamla Östeuropa med Stasi övervakande allt. Vi lever inte i samma värld du och jag. Öppna ögonen människa! Har du frågat dig varför du aldrig får reda på hur stor andel av fångarna i svenska fängelser som har utländsk bakgrund tex? Har du frågat dig varför ingen utredning görs om invandringens kostnader?

 6. Sverige framstår som ett alltmer extremt land (och på tal om extrema partier. I Sverige har ju regeringen gjort upp med antagligen det mest extrema partiet i hela Europa om den framtida invandringspolitiken, MP)och blir samtidigt alltmer ensamt medans övriga länder i Europa börjar vakna upp och se dom katastrofala följderna som massinvandringen av outbildade muslimer från MENA-länderna för med sig.

 7. Att de så kallade missnöjespartierna växer överallt i Europa är inte alls konstigt. Förklaringen ligger framför allt i att folk i gemen ha tröttnat på den mångkulturella gröten. De trivs inte längre och vill stämma i bäcken för att sätta stopp för nationernas avidentifiering.

 8. I Finlands fall handlar det om ett missnöje mot EU. De övriga partierna i Finland har inte lyssnat på folket. Man införde euron utan att folket fick säga sitt. Finland har varit det lydigaste landet i EU med att ställa upp på allt från lån till andra länder till att följa lagar prickfritt. Inte så konstigt att de tröttnar på att låna ut pengar, när att mer finnar själva börjar att få det svårt. Problemet at att EU består av en arrogant politikerelit som själva har minst en månadslön på över 100000 papp.

 9. Puh var trött jag blir .. nu kommer dessa ord igen.. ord som rädsla för det främmande. Ni som använder dessa ord vilket dom flesta journalister och media och även politiker gör är ungefär som en dåres försvarstal hur bra allt detta är med vår invandring och det är bara den stackars svensken som är så rädd. Tala om för mig det positiva med detta är det att bilar brinner på flera ställen i Göteborg är det kulturberikande?

  Att det saknas information ..ja det kan jag hålla med om jag skulle gärna vilja vet vad vår invandring kostar per år men det talas det tyst om. Hoppas att verkligheten kommer ikapp Er någon dag och att Ni vaknar upp ur Er dröm för Sverige glider längre och längre ner på skalan som en trygg nation att bo i.

 10. Stefan L @ 2011-04-21 07:42

  Så otroligt överlägset och från-ovan… om vi bara ”informerar” den stackars okunniga pöbeln om massinvandringens välsignelse så kommer dom förstås att sluta att rösta på SD.
  Vad då snäll och upplys mig om hur jag har fel i följande:
  (1) tillgänglig forskning (ex Robert Putnam) visar att multikulti inte fungerar eftersom den skadar civilsamhället. Man skapar olika grupper i samhället som är solidariska med den egna gruppen men inte med samhället (eller majoritetens kultur). Konsekvens: en nedbrunnen skola om dagen, gängvåldtäkter på svennehoror som får ”skylla sig själva” etc etc.
  (2) Vad är målet med massinvandringspolitiken? Vi släpper in tiotusentals människor från några av världens sämst fungerande samhällen. När flyttar svenskarna inte bara från förorterna (som ju redan skett) utan från landet? Vad har vi vunnit med detta?

Posta din kommentar nu