Dagiskrisen fortsätter!

Men nu har det väl för fan gått för långt när det gäller dagiskrisen i Sverige! Är det inte dags att vakna nu och bygga fler dagis, för uppenbarligen behövs det ju! Varför finns det inte fler privata dagis, när det finns ett kundunderlag som verkar vara enormt i vissa områden?

När man ansöker om dagisplats, så får man ange olika alternativ, där man vill att ens barn ska gå, sen är det bara hoppas att man får plats på sitt förstaval, eller kanske andra, eller tredje. Tyvärr är det inte alltid så och för en familj i Stockholm ledde det här till att de fick en plats på ett dagis som de inte alls hade valt. Tydligen så fanns det inte en enda plats på de fem(!!) dagisen som de satt upp på sin lista! När de hörde av sig och sa att de inte alls valt detta dagis, fick de beskedet att de, mer eller mindra, var tvingade att ta platsen de blivit tilldelade. Tackade de nej, så skulle de kunna få vänta i upp till ett år innan de fick ett erbjudande igen och inte ens då var det säkert att de skulle få på ett dagis de önskat!

Katastrof!

Tyvärr slutar det inte här, för dagiset de fått plats på, var inget ”vanligt dagis”, utan ett dagis som är knutet till scientologkyrkan! De blev alltså indriekt tvingade att placera sitt barn på ett dagis, som är knutet till en sekt och dessutom en sekt som de inte har någonting med att göra, eller vill ha med att göra!

Nej, om inte politikerna kan vakna och se till att det byggs fler dagis, så kanske de privata företagen kan agera och se till att bygga bra dagis så vanliga familjer kan få plats på vanliga dagis!

Ha det bäst där ute!

Länkar: DN1, DN2, Mer vänster i Uppsala, Lotta Edholms blogg, I just can’t hate enoughHumanistbloggen, Philip Wildenstam, Lindenfors blogg, Ipse cogita, Kraschkurs
.
Direktlänk

2 kommentarer hittills

  1. en fråga: finns du på riktigt?? hela bloggen ger ett intryck av to much präktighet så man undrar om det hela inte är en parodi.. bloggen ger mej en surrealistisk känsla av overklighet som en låssasvärld, kusligt, nästan men bra gjord i så fall.. please säg inte att det är på riktigt, då blir jag riktigt rädd

  2. Som jag skrev i ett annat inlägg… Inte är jag riktigt inte… Mina upplevelser är fake. Bilderna är på någon annan och på filmerna är det en klon som tränar 😉

Posta din kommentar nu