Är ungdomar för lata för att jobba?

Läste precis en artikel om att unga människor i Sverige är för lata för att ta ett jobb! Det är väldigt svårt att hitta personal till ”lite jobbigare” yrken, eller jobb som inte är så ”tuffa”. Det finns tydligen stor brist i städbranschen, men kan det vara så att unga människor är för ”lata” för att ta i skiten? De vill väl ha ett jobb med 50 tusen kronor i lön, helst bara jobba 20 timmar i veckan och gärna glida runt mellan olika tillställningar och mingla!?

Jag kanske är elak nu, men tyvärr har jag nog också fått uppfattningen att många (inte alla självklart) helst inte vill anstränga sig, utan mest bara glassa runt och vara lediga. Kan det vara så att alla j*a curlande under hela 90-talet börjar ge effekter nu? De är ju vana med att få allting serverat, så varför skulle de helt plötsligt börja anstränga sig nu, när de aldrig gjort det förut?

Nu säger jag inte att man som högutbildad civilekonom ska tvingas gå och skura toaletter, även om det kanske är bättre än att gå på bidrag, men har man inte ekonomiska förutsättningar för att gå hemma och dra benen efter sig, så måste man gilla läget, kavla upp ärmarna och dyka ner i skiten. Bokstavligen, om det behövs!

Ha det bäst där ute!

Direktlänk

2 kommentarer hittills

  1. Vad förolämpande! Hur vet du detta? När sökte du jobb senaste? Sanningen är den att man ofta måste ha både körkort och stor erfarenhet för de flesta städjobb. Något som vi arbetslösa ungdomar ofta saknar. Nä jag kan inte ta ett körkort eftersom jag inte har några pengar! Jag är trött på att söka jobb och vara obehövd. OCH dessutom bli förolämpad av sådana som du! Arbetslösheten har gjort mig deprimerad så nu börjar jag plugga i höst som de flesta andra ungdomar gör, utan att vi kanske egentligen vill! Jag skulle ge vad som hellst för ett städjobb! Och fått allting serverat? Vi har växt upp med en jävla massa mer krav på oss än vad ni äldre gjorde, det kan jag lova!

  2. Ska jag ta din kommentar som en förolämpning, för att du utgår ifrån att ”vi äldre” inte haft några som helst krav på oss och att vi fått allting serverat? Om du läste mitt inlägg ordentligt, så skrev jag inte att alla ungdomar var lata, eller att alla vägrade jobba med ”skitjobb”.

    Om du tog illa upp, så ber jag om ursäkt!

    Att du börjar plugga, tror jag bara är bra, för oavsett om du vill det nu eller inte, så kommer du att tjäna på det i längden 🙂
    Kämpa på! Allting löser sig till slut! 🙂

Posta din kommentar nu