Är det någon som har missat all uppståndelse som blivit runt årets Melodifestival? Nej, om man har någon koll över huvud taget på omvärlden, så har alla säkert fått nyheterna om allt från stfiasko till förinspelade sångslingor, nedtryckta i halsen. Ärligt talat så börjar jag tröttna rätt hårt på allt det här nu! Att de strular med röstningen kan jag faktiskt förstå att folk blir upprörda över och kanske framför allt artisterna, men att den ena efter den andra i ”Schlager-eliten” rasar hit och rasar dit, är inte det lite väl överdrivet?

När det gäller förinspelade röster hit och dit, så läste jag så sent som idag, att det är helt ok att ha sångare ”i kulisserna” som ”förstärker” artistens sång och att ha hela körer som hjälper till så att det låter bra, är ju inget nytt, så är det då kanske inte läge att tänka om nu? Man kanske ska skippa hela grejen med att det måste vara live och att man inte får köra playback och allt det där och istället rikta in sig på ett bra framträdande. Det har ju ändå blivit mer och mer av en tävling där det är artisten i sig folk röstar på, eller är det bara en slump att några av de ”stora namnen” alltid går vidare?

När det gäller playback eller inte playback, så verkar det ju inte spela så jättestor roll längre, eftersom man med lite teknik och en hel hög folk bakom scenen, som förstärker sångstämman, kan få det att låta hur bra som helst i alla fall, även om artisten ensam låter ”skräp”. Ett av de klipp som ”läckt ut” är ju Eric Saades Popular, där man filtrerat ut bara hans mikrofon och det låter ju inte lika bra som när man hör alla andra kanaler samtidigt…

Ni kan ju jämföra själva…

Nej, jag tror nog att själva konceptet börjar bli lite gammalt och det är hög tid för en förändring!

Ha det bäst där ute!

Direktlänk

Inga kommentarer hittills

Posta din kommentar nu