Skandal var ordet!

Mandat hit och mandat dit… Det är mycket snack om röster och mandat de här dagarna. Ska Alliansen ha tur och få egen majoritet? Ska det bli så att Västerpartiet får fler röster, så att ett mandat går över till Alliansen? Ja, ni läste rätt! Om vänstern får fler röster så förlorar de Rödgröna ett mandat!

Skulle egentligen bara vilja sammanfatta allting som har med Sveriges röstningssystem med ett ord… Katastrof!

Hur kan man ha ett system som ”inte kan hantera så här många partier”?? Man kan väl inte ha ett system som förutsätter att det inte kommer in nya partier? Jo, tydligen så kan man ha det! Det kanske är ett system man skulle kunna införa i andra sammanhang också. Det skulle kanske bli lite roligt om det bidraget som fick flest röster i Melodifestivalen inte gick vidare, utan den som kom trea fick representera i den stora finalen. Det verkar väl logiskt och bra?

Sen har det dessutom kommit fram att det är många röster som inte har räknats, för att de olika distrikten har slarvat och glömt att skicka in dem i tid! Glömt!! Katastrof! Nej, det enda rätta i det här läget är nog att utlysa omval, för oavsett utfallet så ska väl samtligas röster räknas?!

Ha det bäst där ute!...........

Direktlänk

2 kommentarer hittills

  1. Ja, jag kan inget annat än hålla med dig – Sveriges valsystem är katastrof!! Jag läste häromdagen att Alliansen skulle i princip kunna få 50,4% av rösterna men ändå inte få majoritet i Riksdagen. Hur sjukt är inte det??!!

  2. Lite det jag menar… Hur kan man ha ett system som gör att man kan få flest röster, men inte majoritet?
    Är det verkligen demokrati? Är det inte folkets vilja som ska styra och inte systemet?

Posta din kommentar nu