Extremvärme och en trasig kamera…

Nu är det verkligen hög tid för semester känner jag! Jag är helt slut i kroppen och i knoppen, efter en väldigt tuff vår på jobbet. Nu ska det bli mer än skönt att få vara ledig ett tag! Dessutom så ska det ju bli kanonväder, så tajmingen kunde väl inte bli bättre.

Idag på lunchen så hann jag i alla fall iväg med kameran till Fotokungen på Söder för att ta reda på om de kunde lista ut vad det var för fel på den. Killen i butiken testade att koppla in den till sin dator, men det hände ingenting. Han testade att ta ur minneskortet och köra det i deras kortläsare och det funkade hur bra som helst, vilket alltså betyder att det inte är något fel på kortet och återstår fel på kameran… Till slut så började vi kolla den fysiska usb-porten på kameran och upptäckte att ett av stiften inte riktigt såg ut som de skulle. Där var felet!

Så långt är det ju bra kan man tycka, att två personer i ett fullsatt butik, skrikandes till varandra på olika sidor om disken, äntligen lyckats komma på var felet var. Tyvärr blev det inte lika glada miner när jag fick reda på att det skulle kosta ungefär 3000:- att laga! Tre tusen spänn, för att fixa en liten liten usb-port! För 3000:- får man ju en bra kompaktkamera ju. Jaja, när chocken lagt sig så insåg jag snabbt att det nog får bli så att vi köper en kortläsare, för typ 200:-, och använder den istället. Visst, det blir lite bökigare att tömma kameran, men jag kan ta rätt mycket bök för 2800 kronor!

Nu sitter jag på tåget på väg norr ut och idag så tog jag ett tidigare pendeltåg, för att inte riskera att missa Upptåget som igår, men gissa om det var försenat idag? Nej, precis det gick exakt på tid, så klart, men det är som vanligt… Min vanliga tur helt enkelt 🙂

Ha det bäst där ute!

Direktlänk

Inga kommentarer hittills

Posta din kommentar nu