Ryska James Bond-kopior?

För några dagar sen så sprängde FBI en hel ”liga” med Ryska spioner i USA, som agerat i USA i väldigt många år och tydligen så har FBI varit de på spåren under de senaste åren, men inte gjort nått, utan bara samlat material för att kunna avslöja dem. Min första tanke då var, varför väntar man så länge? Är det inte bättre att gå in tidigt och störa, än att vänta i flera år för att kunna förstöra hela ligan? Självklart har vi vanliga dödliga, långt ifrån hela bilden, så vi får väl hoppas att det fanns en bra tanke till att man väntade.

Läser man artiklar kring det här gripandet så verkar det hela vara som värsta spionfilmen, med hemliga trådlösa nätverk och konversationsväxlingar med hemliga nyckelfraser. Personligen fattar jag inte riktigt varför man krånglar till det så mycket och sätter sig på ett café och koppla upp sin dator mot ett skyddat hemligt nätverk? Vad är det för fel med att bara lägga sakerna på ett sub-minne, eller en cd-skiva? Så fort man skickar någonting via ”luften” så finns ju alltid risken att någon snappar upp det och det var väl precis vad som hände i det här fallet.

En fråga man kan ställa sig är ju varför Ryssland aldrig ger sig, men samtidigt så dyker frågan upp varför det bara är Ryska spioner som åker fast? Är det så att det bara är Ryssland som spionerar på USA och att det omvända inte förekommer längre? Knappast! Utan det är nog bara så att USA och CIA är så skickliga på det de gör, så att de inte åker fast, för självklart så förekommer spionage även i omvänd riktning!

Ha det bäst där ute!

Direktlänk

Inga kommentarer hittills

Posta din kommentar nu