En helg med bröllop, kalas och vampyrer…


Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Nedräkningen har börjat! Nu börjar det äntligen att kännas som att det är läge för att börja beta av dagarna som kvarstår och det jag pratar om är självklart, semestern!! Den här våren och försommaren har varit minst sagt tuff på jobbet, så årets ledighet är verkligen efterlängtad, men innan vi börjar prata framtid och semester, så tycker jag att vi börjar med att gå igenom helgens aktiviteter.

Lördagen var faktiskt rätt lugnt och för en gångs skull, så behagade Indra sova lite längre än hon brukar när det är ”Pappa-morgon”, så strax efter klockan sju var det dags att gå in till Indras lilla rum och mötas av en glad och nöjd tjej, som stod upp i sängen och ropade efter Pappa. Efter alla morgonrutiner och annat så var det dags att åka iväg och utföra dagens uppgifter och på mitt schema stod, den obligatoriska, veckohandlingen och Carin och Indra hoppade av på Gränby Centrum för lite shoppande.

På eftermiddagen åkte grillen fram och en hel del gott kött och andra godsaker landade på gallret. Tanken var att vi skulle äta när vårt eftermiddagsbesök kom, men de kom inte riktigt när det var tänkt, så vi åt själva, så fick de värma när de kom. Efter en hel del tågtrassel, så kom äntligen Zandra och Ida upp till oss här uppe i Norrland för ett besök. Det måste ha varit jättelänge sen de var hos oss sist konstaterade vi, men nu var tydligen saknaden av Moster och ”Morbror” för stor 😉 Jag hoppas att Zandra vågar komma tillbaka igen, trots att jag sköt en boll rakt i ansiktet på henne… Sorry Zandris!

Nu när jag har skrivit allt som hände i lördags, så kom jag på att tv:n stod på hela tiden och bröllopet rullade, så det blev en hel del tittande mellan varven och under kvällen stod middagen på, på den andra skärmen när jag satt ute hos mig, så lite kunglig har jag nog varit också.

Söndagen var en aning mer uppbokad än lördagen, så nu kändes det som vanligt igen, men innan allting drog igång, så hann jag faktiskt ut och kippa resten av gräset och sen in i duschen för att bli lite ren och fin innan dagens kalas. Det första stoppet var hos Katja och Martin för ett 3-årskalas, med obligatoriskt fikabord och underbar tårta.

Fikabordet i motljus…

Som ni säkert förstår, så var det en hel del barn på kalaset, så det var full fart runt fötterna hela tiden och ibland så var det nästan så att jag var lite rädd för att jag skulle kliva på någon av de små liven. En lösning som flög genom huvudet, var att stå helt still i ett hörn hela kalaset, men efter moget övervägande, så insåg jag att det inte skulle uppfattas som speciellt trevligt bland de andra vuxna, så jag fick snällt flytta på fötterna och mingla runt lite. Varje steg var som ett roulettespel och som tur var, så vann jag varje gång och alla barn lever och har alla sina ben i ett stycke.

Inte många ljus att blåsa ut, men de som brann blev i alla fall rejält utblåsta…

Efter en underbar skönsång så var det dags för födelsedagsbarnen att fylla lungorna med luft för att sen pressa ut den genom munnen och ut över ljusen och till hans egna förtjusning så lyckades han perfekt. Alla (bara tre stycken, men ändå…) ljusen slocknade och jublet steg! Efter halva kalaset fick jag bryta en liten stund för att skjutsa Mio till nästa kalas och sen ta mig tillbaka till barnhavet igen för att fylla på koppen igen och ta en liten kaka till.

En Äpple/blåbär/rabarber-paj… Helt underbar…

Nästa stopp för dagen var hos mina päron för en smaskig smörgåstårta och en underbar paj som avslutning på middagen. Just smörgåstårta är någonting som vi (läs, jag, Daniel och Pappa) är lite svaga för, så det är ganska vanligt att det önskas på födelsedagar och precis som vanligt, så är det Mamma som gör allt, förutom att skala räkorna…

Eftersom alla pratar om att de ska vara så bra, så tyckte jag och Carin att vi skulle se vad det var som var så märkvärdigt, så kvällens film fick bli första filmen i Twilight-serien och för er som inte har sett den, så kan jag berätta att den handlar om en tjej som flyttar till sin Pappa i en liten håla. Hålan är känd för sitt taskiga väder och det är väldigt sällan fint och soligt.

Hon blir direkt lite nyfiken på ett väldigt speciellt gäng på skolan, som håller sig för sig själva och beter sig lite märkligt. Av en händelse så hamnar hon bredvid en av dem på en lektion och mysteriet växer ytterligare och han hälsar inte ens, utan beter sig bara ännu mer underligt. Några dagar senare så är han däremot tillbaka och som förbytt och nu pratar han mer än gärna med henne och hjälper henne när olyckan är framme och räddar henne från att bli krossad mellan två bilar.

Hon blir mer och mer ”misstänksam” och kommer fram till att den enda förklaringen är att de är vampyrer och han erkänner också att hon faktiskt har rätt och hon blir till och med inbjuden i deras familj, vilket inte är helt vanligt för en människa…

Filmen var bra, även om jag inte riktigt kan förstå uppståndelsen kring den, men självklart kommer vi att se den andra filmen i serien. Kanske redan ikväll faktiskt.

Nu är det jobb och slit som gäller, så att det som måste göras, blir gjort…

Ha det bäst där ute!

Direktlänk

Endast 1 kommentar hittills

  1. […] och jag gick omkring och småsparkade på en boll och den här gången lyckades jag låta bli att skjuta den i ansiktet på någon och det är ju alltid något. Efter lite kaffe och småpratande, så kastade jag mig i […]

Posta din kommentar nu