Årets första allsång avklarad…

Kom på en sak som jag faktiskt missade att skriva om i morse och det är ju den årligen återkommande klassikern, ”Allsång på Skansen”. Ett underbart inslag i sommarsverige tycker jag. Det kanske är lite (eller rätt mycket) pensionärsvarning på det, men vad fan, det står jag för! Jag börjar väl bli gammal helt enkelt?!

Allsång med Anders… Kan det bli mer Svenskt?

Självklart satt jag där i soffan och småvrålade till musiken och självklart med altandörren öppen, så grannarna måste väl börja undra vad det är för idioter som har flyttat in på gatan, men de kanske redan vet vem jag är och vem min pappa är, så de är luttrade. Han gör nämligen precis likadant han! Hjälp, håller jag på att bli som min Pappa?

En sak som jag störde mig på i går, var att det verkar som att det blir mindre och mindre allsång och mer och mer ett tillfälle för olika artister att visa upp sig. Sen att de sjunger en allsångsvisa efter sitt uppträdande, verkar vara mest ett måste. Om jag inte räknade fel, så var det tre stycken allsånger under hela gårdagen, kan möjligen ha varit fyra, men ändå. Fyra sånger på en hel timme? Kom igen!

Igår inleddes allting, traditionsenligt med ”Stockholmsvisan” med Anders, även om hans röst inte riktigt var på topp igår, men avsett röst, så saltades det och sötades både hit och dit och publiken (och jag…) skrålade med bäst de kunde! När Anders gjort sitt var det dags för första artisten att glida in på scenen och först ut i årets upplaga blev, The Ark. Inte direkt mina favoriter, men helt ok ändå, även om allsångskänslan lät vänta på sig.

Efter ett bra framträdande och det obligatoriska samtalet mellan artisten och Anders, var det äntligen dags för en allsång. Tyvärr var det en låt som jag inte riktigt kände till, men jag skrålade med för full hals och låtsades att jag var på plats och kände mig som värsta allsångsnörden.

Nästa artist var väl egentligen ingen överraskning, även om hon misskötte sig sist hon var med, men vad är en allsång på Skansen, utan Carola? Inte mycket inte, så självklart stegade denna megadiva in på scenen och sjöng Elvis för full hals och mycket kan man säga och tycka om Carola, men sjunga kan hon i alla fall. Hon har en grymt bra röst, men man ska inte titta på henne när hon sjunger, för hon har ett väldigt originellt sätt att köra sina vibraton på…

En av de roligaste sakerna under gårdagens allsång var nog när Carola sjungit klart och Anders pratade med henne efteråt. Hon ville berätta vilken låt hon sjungit och även göra lite reklam för hennes konsert i sommar, så hon frågade helt enkelt Anders…

Carola: – Du kanske vill veta vilken låt det var jag sjöng?
Anders: – Nej, faktiskt inte!

Helt underbart gjort, men självklart så blev ju lilla Carola lite stött av att bli ”avsnoppad” på det där sättet, men så är hon ju Sveriges superdiva nummer ett också, eller?

Kvällen fortsatte sedan med mer allsång och ett framträdande av vår nya lilla sångfågel, Anna Bergendal och när hon skulle köra sin allsång, så tror jag inte riktigt att hon fattat konceptet riktigt, för det var mest solosång tycker jag. Visst det kom igång så småningom, men man inleder väl inte en allsång med att sjunga solo?

Det finns några artister som jag har svårt för och en av dessa har varit Robert Broberg. Jag har tyckt att hans musik varit helt skruvad och fullständigt värdelös, men efter gårdagens hyllnings-potporri, så är jag nästan på väg att ändra min åsikt lite. Visst, hans låtar är skruvade och texterna är helkonstiga, men på nått sätt så är de ändå lite småroliga, det måste jag ju ändå ge honom, även om jag nog aldrig lär bli något stort Broberg-fan.

En framtida allsångsledare? Hoppas verkligen inte det!!

En annan artist som jag verkligen inte tål, är Håkan Hellström!! Vad är det för fel på den kille egentligen? Det enda han gör är att hoppa omkring på scenen som om han led av svåra nervryckningar och dessutom skriker han mer än han sjunger! Nu går det dessutom rykten om att han ska ta över allsången från Anders! Säger bara en sak, om det händer, så förlorar de i alla fall en tittare som sitter och sjunger med i soffan!

Brukar du kolla på Allsång på Skansen?

Se resultat

Loading ... Loading ...

Ha det bäst där ute!

Direktlänk

Inga kommentarer hittills

Posta din kommentar nu