Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /var/www/chefspappan.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243

Efter att jag har börjat blogga, så ser jag alla saker runt omkring mig på ett helt annat sätt och i morse var inget undantag och det jag fastnade för i morse var fåfänga, eller mer specifikt manlig sådan. Hur långt är det ”ok” för män att vara fåfänga? Självklart beror det på vem man frågar och svaren kommer troligen att variera från att det är omanligt att tvätta sig mer än en gång i veckan, till att det är helt ok för killar att sminka sig och tillbringa flera timmar framför spegeln innan man lämnar huset. Om man kollar den egentliga definitionen på ordet fåfänga, så betyder det ungefär:

Fåfänga är överdriven tro på egen förmåga att imponera på andra, med antingen sitt utseende eller sina förmågor. Enligt många etiska läror är fåfänga dåligt, synonymt med flärdfullhet, flärd, prålsjuka, inbilskhet, egenkärlek och högfärd.

I dagligt tal, så är det kanske inte riktigt så de flesta menar när de pratar om fåfänga, utan mer en vilja att se bra ut, som kanske går lite för långt ibland. Däremot finns det här en stor skillnad om man pratar om tjejer eller killar, enligt mig. Vad som anses ”vara ok” för en tjej är för de flesta någonting som inte är ok för killar. Hur många tycker till exempel att en tjej som vårdar sitt ansikte med olika krämer, eller spa-behandlingar, är fåfäng? Pratar man däremot om att en kille använder hudvårdsprodukter eller går och får ansiktsbehandlingar, så är nog många av en annan uppfattning.

De har ju ett tufft namn och en manlig logga i alla fall…

Själv var jag på mitt livs första spa-besök för ett tag sen och fick då en hel massa tips på hur jag skulle sköta mitt ansikte och efter det så använder jag en speciell ansiktstvätt och en hudkräm. Nu kommer nog många att sitta med öppen mun, himla med ögonen och tänka, ”jag kanske ska sluta läsa fjollans blogg…”, men jag bjuder på lite personliga ”fjolligheter”. För att gå tillbaka lite till begreppet fåfänga, så är det så att det tillsammans med arrogans och förmätenhet faller in under högmod, som en av de sju dödssynderna, så är det så att jag nu kommer att hamna där nere istället? Eller är lite ansiktstvätt och en klick hudkräm inte manlig fåfänga, utan bara ett försök till att få lite renare hy?

Ha det bäst där ute!

Direktlänk

Endast 1 kommentar hittills

  1. […] en skrubbvante och skrubbar min nakna skalle. Självklart med den speciella ansiktstvätten gjord speciellt för killar! Nu kan man ju undra varför jag basunerar ut det över hela vida Internet. Ja, är det inte det […]

Posta din kommentar nu