Karteller och vårsol…

Läste precis en artikel på Aftonbladet om det höga elpriset för februari och att folk får ta av sina sparpengar för att ha råd att betala. Detta samtidigt som elbolagen går med flera miljarder i vinst varje år. Hur hänger det här ihop egentligen? Är det inte en fri marknad och konkurrens mellan bolagen? Då borde väl priserna pressas neråt av de som vill få nya kunder, eller? Den enda anledningen jag kan se till varför priset inte pressas neråt är att elbolagen ”pratat ihop sig” och följer varandra när det gäller priset. Men vänta nu, är inte det kartellbildning och olagligt i Sverige? Jo, det är precis vad det är det, men vad ska vi, småkonsumenter, göra åt saken? Ingenting!!! Det enda vi kan göra, är att snällt betala de avgifter som bolagen enas om…

Ska väl få in någonting roligt också kanske och det första som jag kommer att tänka på då är ju självklart… solen!!! Den lyser igen! Eller, ja den har väl lyst hela tiden, men vi har inte sett den på ett tag nu, så det var nästan så att jag hade glömt bort hur det kändes! Det verkar som om att våren äntligen är på väg, men vi ska kanske inte hoppas för mycket än, det kan ju faktiskt fortfarande vända och vara vinter en liten stund till… Den ständige optimisten har talat! Nejdå, nu får vi verkligen hoppas att vintern släpper greppet om oss för den här gången, även om jag hoppas att det blir lite kallare nästa vecka när vi ska upp till fjällen, men det är ju några mil upp i landet, så det kan ju få vara kallt där uppe och smällt här nere, så klart!

Ikväll är det dags för det andra avsnittet av fuskbyggarna med Timell och Ekdal och för er som missade första avsnittet så kan jag tipsa er om att kolla ikväll klockan 21 på 4:an.

Ha det bäst där ute!

Direktlänk

Inga kommentarer hittills

Posta din kommentar nu